StedentripsEuropa

Citypass Rome Kopen?

Rome City Pass

Er reizen jaarlijks rond de 48 miljoen toeristen naar Rome. De Italiaanse stad is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een welverdiende stedentrip. Gedurende jouw reis door Rome is het handig om jezelf goed voor te bereiden, bijvoorbeeld door de Rome City Pass te kopen. De toeristenpas biedt ongekend veel voordelen. Je kan gratis enkele populaire bezienswaardigheden bezoeken en je hoeft nergens meer in de rij te gaan staan voor een ticket. De Rome City Pass is optimaal voor reizigers die enkele dagen in de Italiaanse stad verblijven. Je kan ook gebruik gaan maken van de hop-on hop-off bus en het is mogelijk om tegen een kleine vergoeding een transfer van het vliegveld naar jouw hotel bij te boeken. Wil je meer weten over de Rome City Pass, lees dan snel verder!

Stedentrip in Rome

Rome is één van de populairste vakantiebestemmingen binnen ons continent. Dankzij de fijne temperaturen, de gezellige centrum en de historische hoogtepunten kan men met volle teugen genieten van een geweldige tijd. Je kan een bezoek brengen aan het Vaticaan, het Forum Romanum en het Colosseum. Het is natuurlijk ook mogelijk om te gaan shoppen of een drankje te nuttigen op één van de pleinen in de binnenstad. Wij vergeten ook niet de overheerlijke Italiaanse keuken en de voetbalclubs AS Roma en Lazio Roma. De Rome City Pass geeft de kans om kosteloos een kijkje te nemen in het Colosseum, Sixtijnse Kapel en het populaire Vaticaanse Musea. Daarnaast hoef jij niet in de rij te staan voor een kaartje, wat wellicht nog het grootste voordeel is van de Rome City Pass.

Rome City Pass online kopen

De Rome City Pass is eigenlijk een must voor iedere toerist in de Italiaanse stad. Je kan de toeristenpas eenvoudig online aanschaffen. Je kan zelf de periode kiezen, bijvoorbeeld twee, drie of vier dagen. Het fijne is dat je ook alvast enkele keuzes kan maken, bijvoorbeeld welke bezienswaardigheden jij niet zal gaan bezoeken. In dat geval is het mogelijk dat de prijs van de Rome City Pass zal dalen. De bekendste bezienswaardigheden in Rome kan jij met de Rome City Pass bezoeken, maar je zal wel een tijdslot moeten reserveren. Daarna worden de tickets en de toeristenpas per mail verzonden. De Rome City Pass kan jij vervolgens op jouw smartphone opslaan, zodat jij de pas altijd bij de hand hebt.

Welke Rome City toeristenpassen zijn er?

Er is natuurlijk maar één soort Rome City Pass. Echter kan jij wel eigenhandig de geldigheidsduur van de toeristenkaart bepalen. Er kan een keuze worden gemaakt uit één tot en met zeven dagen. Hierdoor betaal jij nooit teveel en kan je optimaal genieten van de stedentrip. Hoe langer de periode, des te prijziger de Rome City Pass zal zijn.

Wat zijn de voordelen van de Rome City Pass?

De Rome City Pass kent veel voordelen. Allereerst kan jij ook een transfer bijboeken van het vliegveld naar jouw hotel of de binnenstad van Rome. Dat scheelt veel tijd en is onwijs gemakkelijk. Daarnaast kan je een groot aantal bezienswaardigheden gratis bezoeken, je hoeft niet eens in de rij te gaan staan voor een ticket. De skip-the-line principe is toch wel het grootste voordeel van de Rome City Pass.

Kosteloos bezienswaardigheden bezoeken

Je zal één bedrag betalen voor de Rome City Pass. Daarna kan jij kosteloos vrijwel overal binnenwandelen. Je moet denken aan diverse bekende musea, topattracties en de populairste bezienswaardigheden. Enkele bezienswaardigheden die beschikbaar zijn met de Rome City Pass zijn Forum Romanum, Engelenburcht, Vaticaanse Musea en nog veel meer. Het hoogtepunt is het Colosseum, maar je zal dan wel eerst een tijdslot moeten reserveren zodra jij de Rome City Pass aanschaft.

Openbaar vervoer in Rome

De Rome City Pass is helaas geen toeristenkaart waarmee jij onbeperkt het openbaar vervoer kan gaan gebruiken. Gelukkig is het wel mogelijk om een OV-kaart te kopen voor een periode naar eigen voorkeur. Er zijn diverse OV-kaarten beschikbaar voor toeristen en die zijn voor een langere periode geldig. Je kan dan onbeperkt reizen met de trams, de bussen en de metro. Een meerdaagse kaart is altijd goedkoper dan losse tickets.

Toeristenbus in Rome

De gebruikers van de Rome City Pass kunnen de stad ook gaan ontdekken met de toeristenbus. De bus staat beter bekend onder de naam ‘hop-on hop-off’. Deze bussen reizen door de hele stad en brengen de toeristen naar de toeristische trekpleisters in Rome. Je kan dan ook bij iedere halte van de toeristenbus instappen of uitstappen. Dit is ook een geschikte methode om kosteloos door Rome te reizen. Desondanks kan het geen kwaad om ook een OV-kaart te kopen, aangezien de hop-on hop-off bussen lang niet overal komen.

Skip the Line

Rome is een ongekend populaire stad en telt tientallen miljoenen toeristen per jaar. Je kan dus ook wel topdrukte verwachten en dat kost ook de nodige tijd. Dankzij de Rome City Pass hoef jij niet langer meer in de rij te staan voor toegangskaartjes voor bezienswaardigheden, attracties en musea. Er is een aparte rij voor de gebruikers van de Rome City Pass en dat gaat allemaal een stuk sneller. Dat is natuurlijk erg fijn wanneer jij slechts enkele dagen in Rome vertoeft.

Extra korting met de Rome City Pass

Er zijn ook enkele attracties en bezienswaardigheden die niet gratis bezocht kunnen worden met de Rome City Pass. In dat geval kan jij wel profiteren van een mooie korting met de toeristenkaart. De korting is overigens ook beschikbaar voor een huurfiets, een tochtje met de boot, stadstours en zelfs bij tal van restaurants.

Booking.com

Gerelateerde artikelen
EuropaStedentrips

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje Spanje, misschien wel één en zo niet de populairste…
Lees meer
EuropaScandinaviëStedentrips

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden?

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden? Zweden is een land met een prachtige natuur.
Lees meer
EuropaStedentrips

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk Oostenrijk is een land waar ieder jaar veel…
Lees meer