EuropaStedentrips

Vakantie in Spanje

Vakantie in Spanje

Wanneer je kijkt naar de meeste populaire vakantielanden onder Nederlanders, dan staat Spanje al jaren met stip bovenaan. Onder jongeren zijn plaatsen als Lloret da Mar en Ibiza zeer populair, waar 65-plussers een plaats als Benidorm eerder aan zouden doen voor een lange vakantie. Spanje heeft alle ingrediënten voor een mooie vakantie: de zon schijnt er in overvloed, er zijn veel mooie kustplaatsen, het eten is er overheerlijk en de mensen zijn er zeer vriendelijk. Grote steden als Barcelona, Madrid en Valencia hebben natuurlijk ook een grote aantrekkingskracht. Ze bieden vaak een ideale combinatie van cultuur, natuurschool en vermaak. Vooral mensen die graag winkelen en die ’s avonds gezellig op een terras willen eten en drinken kunnen hier uitstekend uit de voeten.  Hieronder een kort overzicht van de meest interessante plaatsen in het mooie en zonnige vakantieland Spanje.

Ibiza


Ibiza is een eiland dat behoort tot de Balearen, een groep eilanden aan de oostkant van Spanje. Ibiza staat vooral bekend als feesteiland, met de vele (vaak luxe en dure) clubs. Ongeveer 7 miljoen mensen doen Ibiza jaarlijks aan voor een vakantie en een behoorlijk deel hiervan is Nederlander. Het eiland is ook zeer populair onder de zogenaamde jetset. Je kunt er zomaar een bekende Nederlander tegen het lijf lopen. Wat veel mensen misschien niet weten is dat Ibiza ook zeer populair is onder gezinnen en natuurliefhebbers. Enkele aanraders op Ibiza zijn het viewpoint bij Es Vedra, één van de vele hippiemarkten op het eiland of de prachtige pittoreske straten van Ibiza Stad.

Lloret da Mar


In de buurt van Barcelona tref je de badplaats Lloret da Mar aan. Het bijzondere van deze immens populaire badplaats is dat er meer buitenlanders dan Spanjaarden naar toe gaan op vakantie. Ga je met de auto er naar toe, dan kun je kiezen voor de ‘saaie’ route over de snelweg of je kiest voor een spannende trip met wel honderd bochten door de bergen. Lloret heeft een prachtig strand van ruim twee kilometer. Lloret da Mar is zeer populair onder jongeren. Er zijn zeer veel bars, clubs en discotheken waar je je tot in de late uurtjes kunt vermaken. Door de vele Nederlanders die het eiland bezoeken zijn er ook veel Nederlandse eettentjes en cafés.

Benidorm


Benidorm is van oudsher de meest bekende badplaats van Spanje. Al tientallen jaren geleden gingen mensen op vakantie naar Benidorm en de badplaats groeide vooral uit tot populaire bestemming bij de oudere Nederlanders. Veel mensen hebben zelfs een tweede huis in Benidorm en brengen daar de wintermaanden door. Inmiddels is Benidorm aan een soort revival bezig en weten ook jonge gezinnen en jongeren Benidorm weer te vinden. De stad wordt in een nieuw jasje gestoken en heeft daardoor weer zijn aantrekkingskracht terug. Zo kun je bijvoorbeeld superhip uit eten bij één van de restaurants die een terras bovenop het dak van een apartementencomplex hebben en heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Barcelona


Barcelona is ook zeker een aanrader wanneer je op vakantie naar Spanje gaat. Of het nu is om er heen te gaan als vaste vakantiebestemming of om een excursie naar Barcelona te boeken. Er valt zoveel te zien en te beleven. Enkele tips in Barcelona zijn bijvoorbeeld de Rablas (een lange winkelstraat met verschillende markten en marktkramen), stadion Camp Nou (het voetbalstadion van FC Barcelona), La Sagrada Familia (de prachtige kerk van Gaudi) en Park Güell. Maar ook de vele gezellige restaurants en luxe winkels maken Barcelona tot een ware belevenis; je kijkt er je ogen uit. De Font Màgica, de fontein in de stad, is ook zeker een aanrader. Hier kun je op avonden een prachtige watershow bijwonen.

Madrid


De hoofdstad van het land is ook zeker een interessante vakantiebestemming, zowel om hier de vakantie door te brengen als stad om aan te doen voor een excursie. Madrid staat bekend om zijn vele pleinen, die zeker een bezoek waard zijn. Ga bijvoorbeeld naar Plaza Mayor, om hier de prachtige en indrukwekkende monumenten en gebouwen te bezichtigen. Of bezoek het Plaza de la Villa, waar je onder andere het stadhuis van de stad aantreft. Ook een bezoek aan het Palacia Real is een must. Dit is het koninklijk paleis, dat je tegen betaling ook van binnen kunt bekijken. Liefhebbers van winkelen kunnen zich naar hartelust uitleven op de Gran Via, de hoofdstraat van Madrid, met vele winkels, interessante gebouwen en gezellige eetgelegenheden.

Valencia


Ook een stad die zeker geschikt is voor een fijne vakantie is Valencia. Valencia biedt een perfecte combinatie van relexen, vertier en historie. De stad is gelegen aan een lang en gezellig zandstrand. Of stranden beter gezegd, omdat er drie verschillende stranden zijn: La Patacona, La Malvarrosa en Las Arenas.  Daarnaast kent de binnenstad veel historische gebouwen die één en al geschiedenis uitademen. Breng ook zeker een bezoek aan de markt in de binnenstad, genaamd Mercado Central. Dit is een markthal waar je allerlei lokale producten en typisch Spaanse gerechten kunt kopen. Daarnaast tref je in de binnenstad verschillende lange winkelstraten aan met interessante winkels en gezellige eetgelegenheden.

Overige aanraders


Naast de bovenstaande steden en plaatsen zijn er natuurlijk nog veel meer aanraders wanneer het gaat om vakantiebestemmingen in Spanje. Mallorca is hier natuurlijk een goed voorbeeld van, met als één van de trekpleisters Parc Natural de Mondragó, een prachtig natuurpark. Een andere aanrader is Málaga, waar het eigenlijk het gehele jaar door zeer aangenaam is, zelfs in de winter. Breng in Málaga een bezoek aan Playa de la Malagueta, een prachtige strand grenzend aan de stad, met gezellige eetgelegenheden en terrassen. Tenslotte zijn de Canarische Eilanden nog een aanrader. Hoewel de eilanden dicht bij Afrika liggen, horen de eilanden toch bij Spanje. De Spaanse cultuur is duidelijk merkbaar op de eilanden. Op de eilanden is het gehele jaar door zeer mooi weer. De eilanden, Tenerife, Gran Canaria, El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, Lanzarote en La Palma hebben ieder een eigen karakter en het landschap kan er ook zeer verschillend zijn. De drukkere eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife hebben veel hotels, winkels en eetgelegenheden, waar andere eilanden wat rustiger zijn en waar je bijvoorbeeld meer van de natuur kunt genieten.

Booking.com

Gerelateerde artikelen
EuropaStedentrips

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje Spanje, misschien wel één en zo niet de populairste…
Lees meer
EuropaScandinaviëStedentrips

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden?

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden? Zweden is een land met een prachtige natuur.
Lees meer
EuropaStedentrips

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk Oostenrijk is een land waar ieder jaar veel…
Lees meer