Stedentrips

Bereid je vakantie met de auto goed voor!

Vrijheid, blijheid met de auto op vakantie

Wat is het allermooiste aan een autovakantie? Juist, vrijheid! Het afgelopen jaar hebben we allemaal meer stilgestaan bij wat vrijheid betekent voor ons. Veel mensen gaan elk jaar met de auto op vakantie. Waarschijnlijk zal dat dit jaar nog meer zijn dan voorgaande jaren vanwege COVID-19. We willen nu meer dan ooit van onze vrijheid genieten en hoe kan dat beter dan met een autovakantie? Ik herinner mij mijn eerste autovakantie als de dag van gisteren. Bepakt en bezakt met mijn vader naar Parijs. We hebben de tijd van ons leven gehad mede dankzij het feit dat mijn vader goed was voorbereid. Hieronder een lijstje met waar aan te denken, wanneer je met de auto op vakantie gaat.

1. Bereid je autovakantie goed voor

Als je met de auto op vakantie gaat is het verstandig om je reis goed voor te bereiden. Begin bij je vervoer. Doe van te voren een complete check van je auto en verklein de kans dat je al liftend in de bloedhete zon, met pech langs de kant van de weg komt te staan. Kijk ook naar de bandenspanning en de afstelling van de vering. Zeker als je met een volgeladen auto gaat rijden. Sluit een goede autoverzekering af. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren met je auto, dan zal dit met een goede verzekering geen vakantiedomper worden.

2. Handig om mee te nemen

In de auto ben je, tijdens het rijden, gebonden aan de ruimte in je auto. Je wilt dan ook graag in een frisse auto rijden. Zorg dat je voor je vertrekt de auto hebt schoongemaakt, hang een luchtverfrisser op en denk goed na wat voor eten en drinken je meeneemt voor onderweg. Neem afsluitbare bakjes mee waar je etensresten in kunt bewaren, denk ook aan een pak verfrissingsdoekjes voor je handen. Een paar schone sokken om onderweg te wisselen is ook zeker een aanrader.

3. Ken de voorschriften, regels en wetten die gelden in het land waar je naartoe gaat

In sommige landen is de verkeerswetgeving net even anders dan je gewend bent. In Nederland heb je standaard een gevarendriehoek in de auto liggen, maar wist je dat in veel andere Europese landen ook een verbanddoos, alcoholtest en zelfs reservelampjes, veiligheidshesje, reservebril en/of brandblusser verplicht zijn? Het is dan ook wijs om voordat je met je auto naar de horizon vertrekt, eerst uit te zoeken wat in jouw vakantiebestemming, en de landen die je onderweg passeert, verplicht is. De Europese commissie heeft alle belangrijke verkeersregels die in het buitenland gelden verzameld. Ga onbezorgd op reis en geniet van alle vrijheid die een autovakantie te bieden heeft! Nog een laatste tip, vergeet ook zeker dit niet;

+ Geldig rijbewijs
+ Groene Kaart (internationaal verzekeringsbewijs)
+ Reservesleutel van je auto (apart bewaren)
+ Extra fles olie en koelvloeistof
+ Veiligheidshesjes en gevarendriehoek
+ Reserveband en autokrik
+ EHBO-doos
+ Reservelampen

Booking.com

Gerelateerde artikelen
EuropaStedentrips

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje Spanje, misschien wel één en zo niet de populairste…
Lees meer
EuropaScandinaviëStedentrips

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden?

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden? Zweden is een land met een prachtige natuur.
Lees meer
EuropaStedentrips

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk Oostenrijk is een land waar ieder jaar veel…
Lees meer