Noord-Amerika

Glacier National Park bezoeken

time-lapse photography of river

Als u op zoek bent naar een adembenemende vakantie, moet u een bezoek aan Glacier National Park overwegen. Het park beslaat een enorm gebied, met met sneeuw bedekte bergen, ongerepte blauwe meren, stromende watervallen en zwanen van levendige wilde bloemen. U zult de tijd willen nemen om de talrijke wandelpaden van het park te verkennen, evenals de natuurwaarnemingen en accommodatiemogelijkheden. De beste manier om dit geweldige park te zien, is door een ritje te maken.

Een bezoek aan Glacier in het voorjaar is een geweldig idee als je hoopt de zomerdrukte en het weer te vermijden. De lente is een leuke tijd om te bezoeken omdat er minder mensenmassa’s zijn en de wilde bloemen kleur toevoegen. Gedurende deze tijd zijn veel van de watervallen van het park het meest overvloedig. Zodra het weer warmer wordt, worden de dieren in het wild actief – wat natuurlijk geweldig is om te bewonderen.

Als u Glacier National Park in de zomer bezoekt, moet u uw accommodatie van tevoren reserveren. Tijdens de herfst sluit een groot deel van het park en zijn de middelen van het park beperkter. Zo sluiten veel campings in september en wordt de Going-to-the-Sun Road op de derde maandag van oktober onbegaanbaar. Omdat de temperaturen in Montana zo sterk fluctueren, kun je het beste vroeg aankomen als je van plan bent een lange afstand te rijden.

Een bezoek aan Glacier in de zomer kan een uitdaging zijn, omdat het weer warmer is en het park vol toeristen is. Juni en oktober zijn echter geweldige tussenseizoenen om het park te bezoeken en zullen minder bezoekers hebben. In de winter is het weer koud en nat, maar ideaal om te skiën en sneeuwschoenwandelen. Tijdens de lentemaanden is het weer nat en koud, maar u kunt nog steeds genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van het park.

Als je maar één dag in Glacier doorbrengt, kun je één dag kiezen om het park te verkennen. Vanaf de East Entrance rijd je van de oostkant naar de westkant. Aan de westkant vind je meer accommodaties. In de zomer moet je ’s ochtends verder rijden. Als u van plan bent om aan de oostkant van het park te wandelen, houd er dan rekening mee dat de wegen druk zijn.

De beste manier om Glacier te bezoeken is door bij de oostelijke ingang te beginnen en naar het westen te werken. De westkant van het park is mooier en biedt minder accommodaties. Als gevolg hiervan heb je een veel grotere kans om wilde dieren te zien en te genieten van het spectaculaire uitzicht op de vallei. U wilt ’s ochtends de oostelijke ingang bezoeken om drukte te vermijden en de rest van de dag de westelijke kant te verkennen.

In de winter is Glacier National Park de minst drukke tijd van het jaar, op een paar uitzonderingen na. In het voorjaar kunt u over de paden wandelen en de dieren in het wild zien. Het park heeft ook verschillende bezienswaardigheden, zoals het historische stadje St. Mary. In de zomer is het park het drukst, maar er zijn een paar andere opties als je de gletsjers wilt zien. Er zijn verschillende manieren om van het park te genieten en om door het park te reizen.

Booking.com

Gerelateerde artikelen
Noord-Amerika

Yosemite National Park bezoeken met de auto

Een van de meest populaire nationale parken ter wereld is Yosemite National Park, en de beste manier…
Lees meer
Noord-Amerika

Een bezoek aan Saint Lucia

Saint Lucia is een vulkanisch eiland met dramatische taps toelopende bergen. Het land staat bekend…
Lees meer
Noord-Amerika

De Grand Canyon bezoeken in verschillende seizoenen

Het binnenland van Grand Canyon is over het algemeen warm en vochtig, maar ondanks de naam ligt de…
Lees meer

Geef een reactie