Noord-Amerika

De Grand Canyon bezoeken in verschillende seizoenen

Grand Canyon during daytime

Het binnenland van Grand Canyon is over het algemeen warm en vochtig, maar ondanks de naam ligt de temperatuur in juni en juli meestal ver onder nul. Deze omstandigheden droegen vorig jaar bij aan tweeëntachtig reddingen en één dodelijk slachtoffer. De overige negen maanden blijft het mooi weer, maar u dient wel van tevoren afspraken te maken. Of je nu wilt wandelen of backpacken, er is geen gebrek aan activiteiten om van te genieten in Grand Canyon. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je overnachten in een hotel of kamperen in de canyon.

Een bezoek aan Grand Canyon in de zomer is voor veel mensen een must. De temperaturen zijn drievoudige cijfers in het binnenland van de canyon van juni tot augustus. Dit draagt ​​bij aan het hoge aantal reddingen, maar vergroot ook het valgevaar in het gebied. De overige negen maanden is een bezoek aan het park het leukste. Met zoveel dingen te doen, is het belangrijk om vooruit te plannen. Als je met kinderen reist, is het aan te raden om de kinderen mee te nemen op een rondleiding.

Hoewel de schoonheid van de Grand Canyon niet te ontkennen is, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op de elementen. Hoewel dit klimaat ideaal is om te wandelen en paardrijden, draagt ​​deze extreme hitte bij aan een aantal reddingen en dodelijke slachtoffers. Dat betekent dat je het park de overige negen maanden het beste kunt bezoeken. Het is ook verstandig om je reis rond deze tijden te plannen om de warmere maanden te vermijden.

Wanneer u de kloof bezoekt, moet u dus rekening houden met het seizoen dat u gaat bezoeken. Hoewel de zomer de meest populaire tijd van het jaar is, geven de meeste bezoekers de voorkeur aan de South of North Rim. De South Rim is minder druk en heeft zes lodges. Het is ook de dunstbevolkte regio van de Verenigde Staten. Je zult waarschijnlijk het grootste deel van je tijd op de South Rim doorbrengen. Als u in de winter een reis naar de Grand Canyon plant, moet u reizen in juni en juli vermijden.

De beste tijd om de Grand Canyon te bezoeken is tussen juni en augustus. Het meest voorkomende seizoen voor een bezoek aan de kloof is de zomermaanden. Maar je kunt ook in de winter gaan als de canyon niet zo heet is. Maar als u van plan bent om in de herfst te bezoeken, kunt u de kloof tijdens de wintermaanden bezoeken. Als je in de zomer op bezoek bent, zorg dan dat je genoeg water hebt voor je reis. Als u een reis naar de Grandcany plant, moet u uw vluchten van tevoren boeken.

Als u een bezoek aan de Grand Canyon plant, vergeet dan niet om geschikte kleding mee te nemen. Het binnenland van de kloof heeft in de zomer driecijferige temperaturen en is zeer vatbaar voor ongelukken. Tijdens deze maanden kunt u ook herten, coyotes en 350 vogelsoorten verwachten. Om deze hoge temperaturen te vermijden, kun je het beste de andere negen maanden van het jaar bezoeken. Je moet wat water, snacks en een waterdichte camera meenemen.

Het landschap van de canyon is een belangrijke toeristische attractie. In de zomer is het vaak overvol, dus plan uw reis dienovereenkomstig. Als u echter van de natuurlijke schoonheid wilt genieten, moet u uw reis tijdens de koudere maanden plannen. U kunt bijvoorbeeld een muilezelrit huren om in de Grand Canyon te wandelen. Om drukte te vermijden, dient u uw eigen wandelschoenen en waterdichte uitrusting mee te nemen naar de Grand Canyon.

Booking.com

Gerelateerde artikelen
Noord-Amerika

Yosemite National Park bezoeken met de auto

Een van de meest populaire nationale parken ter wereld is Yosemite National Park, en de beste manier…
Lees meer
Noord-Amerika

Een bezoek aan Saint Lucia

Saint Lucia is een vulkanisch eiland met dramatische taps toelopende bergen. Het land staat bekend…
Lees meer
Noord-Amerika

Op reis naar New York? Ontdek de absolute hoogtepunten

Of je nu wilt genieten van Broadway-shows, de nieuwste musicals wilt zien of naar een…
Lees meer

Geef een reactie