Oceanië

Het klimaat en weer op Bora Bora

green mountain beside body of water under blue sky during daytime

Een bezoek aan Bora Bora kan een ontspannende ervaring zijn. Tijdens het droge seizoen zijn de temperaturen koeler, maar de watertemperatuur blijft warm. Tijdens het droge seizoen zijn de temperaturen nog steeds aangenaam en zijn er minder muggen en mensenmassa’s. U moet echter vermijden om tijdens het regenseizoen te bezoeken, omdat de kosten van accommodatie zullen stijgen. Tijdens het regenseizoen bezoeken veel toeristen het eiland het liefst buiten het seizoen, wanneer de prijzen lager zijn.

Hoewel het weer in Bora Bora prachtig is, is het een must om een ​​waterdichte jas mee te nemen. Het eiland is klein, met een grote lagune waar de meeste wateractiviteiten plaatsvinden. Een goede reisgids helpt u bij het plannen van uw activiteiten en geeft u de nodige informatie voor een onvergetelijke vakantie. Onder de vele activiteiten die u tijdens uw verblijf in Bora Bora kunt doen, zijn snorkelen en wandelen op de Mt Pahia en Ohue.

Het weer in Bora Bora is ideaal voor vakanties en een geweldige tijd om het eiland te bezoeken. Het regenseizoen is van december tot februari. Gedurende deze tijd krijgen de eilanden gemiddeld 15 dagen regen. De dagen zijn zonnig, maar de luchtvochtigheid is hoog. Ondanks het vochtige weer is december nog steeds de beste tijd om te bezoeken. Het tropische klimaat en de lage luchtvochtigheid maken augustus de meest ideale tijd om het eiland te bezoeken.

Een goed zicht op het eiland is essentieel, maar u kunt ook genieten van het uitzicht vanaf de bergtoppen. Afgezien van de uitzichten, zijn er ook veel plaatsen om te bezoeken in Bora Bora, variërend van traditionele dorpen tot trendy resorts. Het is het beste om de tijd te nemen wanneer u de eilanden bezoekt en ervoor te zorgen dat u er het maximale uit haalt. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt! Als u in de gelegenheid bent, kunt u ook de musea en galerieën bezoeken.

Hoewel in februari een cycloon kan worden verwacht, is Frans-Polynesië verre van de belangrijkste cycloon locatie. Dit betekent dat cyclonen zeldzaam zijn en de temperaturen de hele dag door zeer comfortabel zijn. Zelfs het regenseizoen is een ideale tijd om Bora Bora te bezoeken, omdat het koele temperaturen en minder muggen biedt. Als u van plan bent uw vakantie in februari door te brengen, kunt u bovendien geld besparen op uw hotel door in deze periode te reizen.

Een bezoek aan het eiland in de winter is ideaal. Het water is er prachtig en je kunt zwemmen of snorkelen in de smaragdgroene zee. De meest betaalbare tijd om het eiland te bezoeken is november. Maar er zijn veel andere geweldige tijden om Borabora in de winter te bezoeken. Op dit prachtige, pittoreske eiland kunt u Kerstmis en Nieuwjaar vieren. U kunt ook genieten van lokale evenementen en genieten van een ontspannen verblijf op het strand. Tijdens de zomermaanden kunt u de ongerepte wateren van Bora bezoeken.

Het regenseizoen is de natste tijd van het jaar in Borabora. Over het algemeen hebben de eilanden twee seizoenen. De warmste periode is van december tot maart. Dit zijn de natste maanden, met extreme luchtvochtigheid en frequente stormen. Dit eiland ligt buiten de evenaar, dus de seizoenen zijn tegengesteld aan de seizoenen die je gewend bent.

De wintermaanden zijn over het algemeen droog in Bora Bora, en zijn tegengesteld aan de winter op het noordelijk halfrond. In de wintermaanden valt er weinig regen en blijven de temperaturen aangenaam en mild, zelfs iets koeler dan in de zomer. Dus als u op zoek bent naar iets spannenders, is het misschien de moeite waard om het eiland tijdens het droge seizoen te bezoeken. De eilanden hebben bovendien ook een grote verscheidenheid aan winkelmogelijkheden.

Booking.com

Gerelateerde artikelen
Oceanië

Sydney bezoeken

Een bezoek aan Sydney is een must voor iedereen die naar Australië reist. De stad staat bekend om…
Lees meer
Oceanië

Het klimaat, weer en vervoer tijdens een trip naar Tahiti

Een bezoek aan Tahiti is een van de meest romantische plekken ter wereld, en daar is een goede reden…
Lees meer
Noord-AmerikaOceanië

Een bezoek brengen aan het heerlijke Maui

Bezoek Maui voor het ultieme paradijs. Je vindt er golfbanen van wereldklasse, prachtige stranden…
Lees meer

Geef een reactie