Europa

Waar moet je op letten tijdens het bezoeken van Hongarije

Er zijn veel manieren om te reizen in Hongarije. Met de auto door het land reizen is de meest gebruikelijke methode, maar in de grote steden kun je ook liften of het openbaar vervoer nemen. Hoewel er geen beperkingen zijn voor reizen met de bus, is er een beperkt aantal taxi’s in Boedapest, dus het is belangrijk om prijzen te onderzoeken en uit te zoeken wat er beschikbaar is. Als u alleen reist, moet u op de hoogte zijn van de wetten en gebruiken van uw land.

Terwijl je in Boedapest bent, moet je de tijd nemen om het Nationale Heldenmonument te bezoeken, dat een eerbetoon is aan de duizenden mensen die in de vorige eeuw zijn omgekomen. De reis kost ongeveer 3.000 HUF, dus het is geen lichte middagactiviteit. Het monument bevindt zich aan de rand van de stad en is de kleine prijs zeker waard. Het is een goed idee om een ​​kaart mee te nemen als je Boedapest bezoekt. Je kunt ook veel Airbnb-advertenties in de stad vinden.

Het is belangrijk op te merken dat de visumvereisten kunnen veranderen, dus u moet altijd contact opnemen met het Budapest Tourism Board voordat u uw tickets koopt. Houders van een Europees paspoort hebben geen visum nodig om Hongarije gedurende maximaal 90 dagen te bezoeken. U moet er echter voor zorgen dat het paspoort dat u bij zich heeft ten minste twee blanco pagina’s heeft en ten minste drie maanden geldig is na de datum van vertrek. Voor meer informatie kunt u de website van Project Visa bezoeken.

Voor een goedkope manier om je te verplaatsen, kun je de trein nemen naar de stad. Bussen en treinen zijn zowel betaalbaar als handig. Voor het besturen van een auto in Hongarije heeft u een internationaal rijbewijs nodig, maar dit zijn zeer goedkope opties. De meeste auto’s zijn te huur voor minder dan 6.500 HUF per dag en kunnen Boedapest bereiken voor minder dan een paar honderd euro. Je kunt ook een auto huren voor maximaal drie dagen als je wilt.

In Hongarije is de forint de nationale munteenheid. Je hebt het nodig voor aankopen, diensten en eten. Als bezoeker is het cruciaal dat je een geldig paspoort hebt. Als lid van de EU accepteert Hongarije helaas geen euro’s. Als je een buitenlander bent, moet je echter op de hoogte zijn van de regels en voorschriften. Hoewel het land een sterke wisselkoers heeft, is het nog steeds onrendabel op de luchthaven en in sommige toeristische gebieden.

Booking.com

Gerelateerde artikelen
EuropaStedentrips

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje Spanje, misschien wel één en zo niet de populairste…
Lees meer
EuropaScandinaviëStedentrips

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden?

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden? Zweden is een land met een prachtige natuur.
Lees meer
EuropaStedentrips

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk Oostenrijk is een land waar ieder jaar veel…
Lees meer

Geef een reactie