Europa

Alles voor een onvergetelijk bezoek aan Frankrijk

De hoofdstad Parijs is wereldberoemd om zijn modehuizen en de Eiffeltoren. De klassieke kunstmusea, middeleeuwse steden en bergdorpen getuigen van zijn lange geschiedenis. Daarnaast omvat het land de mediterrane stranden en oude grottekeningen zoals die van Lascaux. Daarnaast herbergt het land een aantal culturele instellingen en musea. Een reis naar Frankrijk omvat een bezoek aan een kasteel of twee.

De steden in Frankrijk herbergen ook verschillende belangrijke architecturale sites. De Haven van de Maan in het historische Bordeux werd in juni 2007 ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het architecturale ensemble van de stad is een van de grootste in Europa. Het heeft een grote verscheidenheid aan musea, restaurants en theaters.

De Franse steden hebben daarnaast vaak verschillende musea. In de oude stad hebben de Romeinen Nice gesticht. De Grieken noemden het naar een godin van de overwinning. De Promenade Des Anglais staat vol met cafés en boetieks. Authentiek Grieks eten vind je in de restaurants. Een traditioneel diner in deze stad is ratatouille, ansjovissalade of Tarte Pomme, een schilferige appeltaart met vla.

De vijfde Republiek heeft een opkomst gezien van centristische politiek en particulier initiatief. Het is een mooi en boeiend land, met een rijke cultuur. Hoewel de munteenheid de euro is, heeft Frankrijk een al lang bestaand geschil met andere Europese mogendheden. De politieke geschiedenis gaat terug tot de 11e eeuw. Hoewel de Fransen worden beschouwd als ’s werelds grootste leiders, worden ze ook door anderen gerespecteerd en vereerd.

Ondanks deze factoren, ondanks de vele voordelen, staat het voor veel uitdagingen in zijn economie. Het heeft een enorm stuk land en veel water. Bovendien heeft de regering haar arbeidsmarkt agressief hervormd. Een groot aantal burgers is werkloos en lijdt aan werkloosheid en armoede. Het is ook een belangrijke speler in de bestrijding van het internationale terrorisme.

In het verleden was het land verdeeld in kantons en gemeenten, die weer waren onderverdeeld in arrondissementen. De laatste is een unitaire semi-presidentiële republiek, met een centrale regering en een lokale overheid in Parijs. Momenteel heeft Frankrijk 67 miljoen inwoners en 18 integrale regio’s. De hoofdstad van Parijs heet Parijs. De andere grote steden in Frankrijk zijn Lyon, Marseille en Lille, die via wegen met elkaar zijn verbonden.

Naast de kustlijn, herbergt Frankrijk verschillende kusteilanden. Het land heeft bovendien de beschikking over een enorm gevarieerd landschap. De hoogste top van het land is de Mont Blanc, met 4.810 meter. Tijdens het tijdperk van de Verlichting heeft Frankrijk ook tal van grotten die dateren uit het Boven-Paleolithicum. Het gevarieerde landschap herbergt ’s werelds oudste sporen van menselijk leven en is een van de meest gevarieerde in Europa. Verder heeft het land de meest diverse geschiedenis van Europa, met de opkomst van vele culturen. Kortom, Frankrijk behoort nog altijd tot een van de meest bijzondere en diverse bestemmingen binnen de Europese Unie!

Booking.com

Gerelateerde artikelen
EuropaStedentrips

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje

Dit zijn de 5 topsteden van Spanje Spanje, misschien wel één en zo niet de populairste…
Lees meer
EuropaScandinaviëStedentrips

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden?

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Zweden? Zweden is een land met een prachtige natuur.
Lees meer
EuropaStedentrips

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk

De meest populaire vakantiebestemmingen in Oostenrijk Oostenrijk is een land waar ieder jaar veel…
Lees meer

Geef een reactie